Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.
Time Δευτ.- Παρασκ.: 06:00μμ - 09:00μμ

Λύκειον των Ελληνίδων Λαμίας
Time 22310-22582

«Χριστουγεννιάτικες Στιγμές»  2019

Για μια ακόμη χρονιά το Λύκειο των Ελληνίδων Λαμίας έγραψε τις δικές του «Χριστουγεννιάτικες Στιγμές», με δημιουργική απασχόληση των παιδιών από τις δασκάλες και τις βοηθούς του Αη Βασίλη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το διάβασμα παραμυθιού, από την κα Ελένη Φυσέκη, για να ακολουθήσει η αναφορά στο παραδοσιακό έθιμο «Ζύμωμα Χριστόψωμου» από την κα Σταυρούλα Χουσιανίτη. Και επειδή η βιωματική εμπειρία εγγράφεται συναισθηματικά, δεν ξεχνιέται και δημιουργεί ανάπτυξη και εξέλιξη, πραγματοποιήθηκαν τα ανάλογα εργαστήρια, με τη βοήθεια της κα Γιάννας Νικολάου  και της προέδρου μας κα Γωγώ  Κανακίδου στο ΖΥΜΩΜΑ ΧΡΙΣΤΟΨΩΜΟΥ,  και της κα  Ε. Φυσέκη στο ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ, ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΧΡΙΣΤΟΨΩΜΟΥ, ΓΡΑΨΙΜΟ ΕΥΧΩΝ, για να χαρίσουν στα παιδιά μοναδικά βιώματα. Ξεχωριστές στιγμές διασκέδασης έζησαν οι μικροί μας φίλοι και με «Τα Καλικαντζαράκια», τα γνωστά μυθικά πλασματάκια, που έπαιζαν σπουδαίο ρόλο και επηρέαζαν σημαντικά τις συνήθειες και τα έθιμα των χριστουγεννιάτικων ημερών, σε συντονισμό της κα Νατάσα Λάππα.

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με τα κάλαντα των Χριστουγέννων για να ακολουθήσουν δώρα και κεράσματα, ευγενική προσφορά των : 1) Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαμίας – Βιομηχανίας Γάλακτος, 2) αρτοποιείου Δ. Αποκορίτη, στο Παγκράτι, 3) ζαχαροπλαστείου «Γλυκίσματα Βούλγαρη»,  4) αρτοποιείου «Ο Φούρνος της Γειτονιάς», Β. Βαρλάμη, 5) αρτοποιείου «Ο Φούρνος στο Σταθμό», και 6) αρτοποιείου Κ. Χατζή, τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για τη βοήθεια και τη συμμετοχή τους στη γιορτή, τις κυρίες Σιώκου Γώγα , Κούταλου Μαίρη , Μάνου Ζωή και τον Άγιο Βασίλη , Ραφαήλ Χριστοδούλου .  

Τη γενική επιμέλεια της γιορτής είχε η υπεύθυνη των Κοινωνικών Εκδηλώσεων του Λ.τ Ε. κα Ελένη Τσέκου.