Time Δευτ.- Παρασκ.: 06:00μμ - 09:00μμ

Λύκειον των Ελληνίδων Λαμίας
Time 22310-22582

009

Το κάλεσμα που απηύθυνε το Λύκειον των Ελληνίδων Λαμίας  για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας προς ανακούφιση των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας έτυχε άμεσης και συγκινητικής ανταπόκρισης από τα μέλη ,τους χορευτές και τους φίλους του Λυκείου.

00115

28η Οκτωβρίου 1940! Ημέρα μνήμης για τους ήρωες που δοκιμάστηκαν και θυσιάστηκαν με εθνική ομοψυχία και υπερηφάνεια αγωνιζόμενοι ενάντια στις δυνάμεις του Άξονα.

 Η ηρωική εποποιία στην Αλβανία από μια Ελλάδα που δεν ήταν ετοιμοπόλεμη επιτεύχθηκε χάρη στον άσβεστο πόθο του λαού μας για ελευθερία και δημοκρατία.

Χρέος μας είναι να θυμόμαστε και να  τιμούμε τους ήρωες και τον υπερβατικό αγώνα τους  έχοντας πάντα στο μυαλό μας τη φράση του Στρατή Μυριβήλη :

«Η 28η Οκτωβρίου είναι ακόμη ένα φανέρωμα της φυλής μας, ορκιζόμαστε να μένουμε πάντα οι Έλληνες της 28ης Οκτωβρίου, οι Έλληνες του 40, 41».

 Το Λύκειο των Ελληνίδων Λαμίας παρίσταται στην Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό με τμήμα χορευτών συνοδευόμενο από την Πρόεδρο και την Γενική Γραμματέα.

Στη συνέχεια παρελαύνει για 49η χρονιά και ανοίγει την παρέλαση κρατώντας την ελληνική και την κυπριακή σημαία. Ακολουθεί πολυπληθές τμήμα μεγάλων και μικρών χορευτών με ενδυμασίες περιοχών της Θράκης.

Σημαιοφόρος του Λυκείου είναι η δίδα Συραγώ Γαληροπούλου.

Το ΛτΕ Λαμίας ανταποκρινόμενο στην τιμητική πρόσκληση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού  Αγίου Δημητρίου συμμετείχε και φέτος στις  λατρευτικές εκδηλώσεις  της εορτής του Αγίου Δημητρίου.

παπαδες

Λίγο πριν το μεσημέρι της 18ης Οκτωβρίου 1944 οι καμπάνες στους ναούς της Λαμίας χτυπούν χαρμόσυνα αναγγέλλοντας την απελευθέρωση της πόλης μετά την αποχώρηση των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής και την υποχώρησή τους προς το βορρά.

003

Με τις ευλογίες της εκκλησίας αρχίζει φέτος για 49η χρονιά η λειτουργία των χορευτικών τμημάτων και των δραστηριοτήτων του Λυκείου μας.

0011

Το μεσημέρι της Κυριακής 25 Ιουνίου 2023 με αισθήματα συγκίνησης και σεβασμού το ΛτΕ Λαμίας συμμετείχε στην μεγαλοπρεπή υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στην Ιερά Μονή Αγάθωνος.

007

Ένας ακόμη δημιουργικός κύκλος μαθημάτων, εκδηλώσεων και δράσεων ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 21 Ιουνίου στις 8.00μ.μ.  με  τον καλύτερο, τον πιο όμορφο, τον τρόπο της οικογένειας του Λυκείου που αποπνέει ζεστασιά και αγάπη σε ένα χώρο προσφοράς και λατρείας ,το  προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου!!

008

Τα χελιδονίσματα είναι ρυθμικά τραγουδάκια που έλεγαν τα μικρά παιδιά την 1η του Μάρτη.

0009c

Το μεσημέρι της Κυριακής  29 Ιανουαρίου, το Λύκειό μας  καλωσόρισε τη νέα χρονιά, μετά από υποχρεωτική απουσία δύο ετών, με ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι και φυσικά την κοπή της Βασιλόπιτας την οποία ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας Κ.κ Συμεών σε μια κατάμεστη αίθουσα, σε όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα με πλήθος χορευτών, γονέων και φίλων του Λυκείου.

003

Έχουν περάσει 78 χρόνια από τη μέρα που η πόλη αφήνει πίσω της τις σκοτεινές ημέρες της γερμανικής κατοχής και αγκαλιάζει με αισιοδοξία τη μέρα της Λευτεριάς, της συλλογικής προσπάθειας, της αλληλεγγύης και του φωτεινού μέλλοντος.