Time Δευτ.- Παρασκ.: 06:00μμ - 09:00μμ

Λύκειον των Ελληνίδων Λαμίας
Time 22310-22582

003

Έχουν περάσει 78 χρόνια από τη μέρα που η πόλη αφήνει πίσω της τις σκοτεινές ημέρες της γερμανικής κατοχής και αγκαλιάζει με αισιοδοξία τη μέρα της Λευτεριάς, της συλλογικής προσπάθειας, της αλληλεγγύης και του φωτεινού μέλλοντος.

006

Τον Αγιασμό για τη νέα χρονιά δράσεων του Λυκείου των Ελληνίδων Λαμίας τέλεσε το απόγευμα της Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ευλογώντας το Διοικητικό Συμβούλιο και όλα τα μέλη του Λυκείου των Ελληνίδων,

001

Το Λύκειον των Ελληνίδων Λαμίας πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία το απόγευμα της Τετάρτης 28-9-2022 στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Λαμίας ανοιχτό μάθημα παραδοσιακών χορών. '

synedrio kalamatas

Το 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Λυκείου των Ελληνίδων σε συνεργασία με το Τμήμα Φιλολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με θέμα «Ελληνικότητα και Ρωμιοσύνη:

008

Την 31η Αυγούστου 2022 με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο η τελετή της αναγραφής στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου

Ήρθ΄ ο Λάζαρος, ήρθαν τα Βάγια!

Το ΛτΕ Παράρτημα Λαμίας διοργάνωσε το απόγευμα της Πέμπτης  14/4/22 στον προαύλιο χώρο της Ιματιοθήκης το 1ο Εργαστήρι "Στολίζουμε τα καλαθάκια".

«Από την Ήπειρο στο Μοριά κι απ΄το Σκοτάδι στη Λευτεριά» Η Παραδοσιακή Ενδυμασία στα Χρόνια της Επανάστασης

Σ΄ ένα κατάμεστο θέατρο και με ένα ενθουσιώδες κοινό πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Από την Ήπειρο στο Μοριά κι απ΄ το σκοτάδι στη Λευτεριά».

 Μια συνεργασία του Λυκείου μας με το Δήμο Λαμιέων ,πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου κας Αμαλίας  Ποντίκα  & της Προέδρου και Εφόρου Χορού του Λυκείου κας Βασιλικής  Ζησοπούλου Αθανασίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της συμπλήρωσης των 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Σε αυτό το ταξίδι καλαισθησίας και αρχοντιάς με οδηγό τις εθνικές μας ενδυμασίες ήταν συνοδοιπόροι μας: με τις φορεσιές τους, η Ιματιοθήκη του ΛτΕ Λαμίας με την   Έφορό κα Ε. Τσέκου και τις Συνεφόρους, οι κύριοι Άγγελος Θεοδοσίου και  Νίκος Σωτηρίου με τις εξαιρετικές ενδυμασίας της συλλογής τους, ο κ. Άλεξ Δήμου με την πρωτότυπη μουσική του που συνόδευσε την παρουσίαση και γράφτηκε ειδικά για την εκδήλωση, η Έφορος του Φιλολογικού Τμήματος, κα Ελένη Μακρή-Θεοδώρου που επιμελήθηκε και αφηγήθηκε τα κείμενα, και η Εφορεία Χορού με την Έφορο κα Β. Ζησοπούλου, τη Συνέφορο κα Α. Λάππα και το χοροδιδάσκαλο του Λυκείου κ. Ευάγγελο Τσαγανό.

Η Πρόεδρος καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο για την συνεχή και αδιάλειπτη στήριξη ,την Αντιδήμαρχο για την βοήθεια και την άριστη συνεργασία της διοργάνωσης, το κοινό για την παρουσία και τη συμμετοχή του στις δράσεις του Λυκείου, τις κυρίες του Διοικητικού Συμβουλίου, τον χοροδιδάσκαλο και τους χορευτές , των οποίων  η συνεργασία και υπευθυνότητα συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία της εκδήλωσης και τον Άλεξ Δήμου για την εξαιρετική μουσική του.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Μητροπολίτης μας κ.κ. Συμεών, ο οποίος συνοδευόταν από τον Μητροπολίτη Κρήνης κ. Κύριλλο και τον Επίσκοπο Ανδρούσης κ. Κωνστάντιο, καθώς και ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ε. Καραΐσκος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο  Υπουργός Οικονομικών κος Χ. Σταϊκούρας, μέλη του Δημοτικού και Περιφερειακού Συμβουλίου,εκπρόσωποι φορέων και  συλλόγων της πόλης μας καθώς και πολυπληθής αντιπροσωπεία από το ΔΣ του Λυκείου των Ελληνίδων Λάρισας.

 

Εορτασμός επετείου  25ης Μαρτίου

Το ΛτΕ Λαμίας τιμώντας την επέτειο της «25ης Μαρτιίου 1821», συμμετείχε και φέτος στον εορτασμό της.

8η Μαρτίου 2022 Γυναίκα εσυ

Με το μήνυμα "Μίλα Σπάσε τη σιωπή" απευθυνόμενο στις γυναίκες, σε κάθε άτομο θύμα βίας αλλά και στο περιβάλλον, το ΛτΕ πραγματοποίησε την εκδήλωση "Γυναίκα εσύ..." με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, συμμετέχοντας στην προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας.

xelidonismata

“Χελιδόνα έρχεται απ΄τη Μαύρη Θάλασσα...”