Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.
Time Δευτ.- Παρασκ.: 06:00μμ - 09:00μμ

Λύκειον των Ελληνίδων Λαμίας
Time 22310-22582

25 martiou 2019 00001

Αποκορύφωμα των πανηγυρικών εορτασμών για την εθνική μας επέτειο της 25ης Μαρτίου είναι η παρέλαση. Στην πόλη μας την έναρξή της έκανε και φέτος το ΛΕΛ  με συγκίνηση και αρμόζουσα υπερηφάνεια.

Σημαιοφόρος μας ήταν η κ. Έλενα Νικολάου. Την τιμητική τους φέτος είχαν οι φορεσιές της περιοχής μας που η ιματιοθήκη του Λ. διαθέτει σε άριστη κατάσταση σε μια πλούσια και μοναδική συλλογή και τις οποίες ανέδειξαν οι παρελαύνουσες και οι παρελαύνοντες.

Στις δύο πρώτες σημαίες η φορεσιά ήταν ελληνική Βλαχοπούλα Αταλάντης. Φορέθηκαν επίσης οι φορεσιές της Δεσφίνας, της Υπάτης, του Μαρτίνου και στους άντρες η φουστανέλα. Φυσικά στη σημαία της Κύπρου που ακολουθούσε τιμήθηκε φορεσιά Κύπρου.

Τις σημαίες μας συνόδευε συντεταγμένο τμήμα αντρών που αποτελούνταν από παλιούς κυρίως χορευτές μας. Σύσσωμος ο πληθυσμός της πόλης μας καταχειροκρότησε τους εκπροσώπους μας που επάξια τίμησαν την επέτειο της εθνικής μας παλιγγενεσίας.

Τους ευχαριστούμε πολύ.

Το video από την παρέλαση είναι μια ευγενική προσφορά του STAR Κεντρικής Ελλάδας