Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.
Time Δευτ.- Παρασκ.: 06:00μμ - 09:00μμ

Λύκειον των Ελληνίδων Λαμίας
Time 22310-22582

Παρουσίαση του βιβλίου του Υπαταίου Κων. Κοτσίλη

Από 27 Νοέμβριος, 2013 20:30 μέχρι 27 Νοέμβριος, 2013 23:00
Τοποθεσία: JEvents
Γράφτηκε από: Ornicom Web Solutions
Hits: 1168


Το Λύκειον των Ελληνίδων Λαμίας σε συνεργασία με τον Επιμορφωτικό – Εκπολιτιστικό Σύλλογο Υπαταίων «Οι Αινιάνες» διοργανώνουν εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Υπαταίου Κων. Κοτσίλη με τίτλο «ΠΟΛΕΜΟΙ ΑΙΤΩΛΩΝ – ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ – ΡΩΜΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ (220 – 167) π.Χ.» των Εκδόσεων «Μυρμιδόνες» την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013, ώρα 19.30 στην Κεντρική Αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Λαμίας.

Πρόκειται για ένα πολύτιμο από πλευράς στοιχείων και πηγών ιστορικό βιβλίο στις σελίδες του οποίου σκιαγραφείται μια όχι ιδιαίτερα γνωστή πτυχή της ιστορίας στον Ελλαδικό χώρο, ο αδυσώπητος ανταγωνισμός της Μακεδονίας και της Αιτωλικής Συμπολιτείας, με δραματικά γεγονότα και συγκρούσεις που οδήγησαν στην κυριαρχία των Ρωμαίων όπως η πολιορκία του Εχίνου και των Φθιωτίδων Θηβών, η μάχη της Πύδνας, η σφαγή των 80 προκρίτων της Υπάτης και ένα πλήθος άλλα σημαντικότατα γεγονότα που διαδραματίστηκαν κυρίως στην περιοχή μας.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν η Φιλόλογος και Πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Λαμίας κ. Αφροδίτη Θεοδώρου και ο Αρχαιολόγος – Νομισματολόγος της Νομισματικής Συλλογής ΚΙΚΠΕ κ. Γιάννης Στόγιας.

Ο Κωνσταντίνος Κοτσίλης, ιστορικός, ερευνητής, συγγραφέας και επίτιμο μέλος του Συλλόγου «Οι Αινιάνες», είναι βραβευμένος από την Ακαδημία Αθηνών και από τους Δήμους Υπάτης και Λαμίας. Παράλληλα είναι δωρητής σημαντικής νομισματικής συλλογής (3.000 και πλέον νομισμάτων) προς το Υπουργείο Πολιτισμού, η οποία εκτίθεται στο Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας στην Υπάτη.


Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Λαμιέων.

Εκδηλώσεις

Προσεχείς Εκδηλώσεις