Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.
Time Δευτ.- Παρασκ.: 06:00μμ - 09:00μμ

Λύκειον των Ελληνίδων Λαμίας
Time 22310-22582

Διαγωνισμός Ζωγραφικής με θέμα «Το γούρι»

Από 15 Οκτώβριος, 2013 01:00 μέχρι 21 Νοέμβριος, 2013 00:59
Τοποθεσία: JEvents
Γράφτηκε από: Ornicom Web Solutions
Hits: 1159

Σας ενημερώνουμε ότι το Λύκειο των Ελληνίδων Λαμίας συμπληρώνοντας κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά σαράντα χρόνια ζωής, δημιουργίας και προσφοράς στο χώρο της παράδοσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς  προκηρύσσει Διαγωνισμό Ζωγραφικής, ο οποίος απευθύνεται στους μαθητές Γ΄, Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Λαμιέων.

 Οι μαθητές καλούνται να  ζωγραφίσουν στη διάρκεια μιας διδακτικής ώρας των εικαστικών κατά το διάστημα από 15 Οκτωβρίου έως και 20 Νοεμβρίου 2013 ένα έργο, με τελικό στόχο τη δημιουργία  Χριστουγεννιάτικης κάρτας με θέμα «Το γούρι». Το έργο θα ζωγραφίσουν οι μαθητές σε χαρτί διαστάσεων Α4 χρησιμοποιώντας ξυλομπογιές, παστέλ, μαρκαδόρους κ.λπ.

Σκοπός του Διαγωνισμού είναι να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με τις παραδόσεις και ιδιαίτερα με αυτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς που είναι γεμάτες δοξασίες και ευχές για το Καλό και τα σύμβολα καλοτυχίας  ( τα γούρια,  από τη λατινική λέξη augurium που σημαίνει ευχή, καλός οιωνός ) όπως είναι η μυρτιά, το γκι ή το ου, το πέταλο του αλόγου, το «μάτι», η κρεμμύδα, το ρόδι, το στεφάνι από αειθαλή φυτά στην πόρτα, το νόμισμα της βασιλόπιτας, το δέντρο της ζωής, το καραβάκι κ.λπ.

Όλες οι συμμετοχές θα εκτεθούν σε αίθουσα του Δήμου Λαμιέων και κάποιες, οι πιο αντιπροσωπευτικές θα τυπωθούν από το Λύκειο των Ελληνίδων και θα σταλούν ως ευχετήριες κάρτες για τις γιορτές.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι προαιρετική, η υλοποίησή του χωρίς κόστος για το Δημόσιο και δεν θα υπάρξει εμπορική εκμετάλλευση των έργων των μαθητών.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για την παραλαβή των έργων των μαθητών από τα σχολεία οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 6976 909521 (κα Αθανασίου).

Εκδηλώσεις

Προσεχείς Εκδηλώσεις