Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.
Time Δευτ.- Παρασκ.: 06:00μμ - 09:00μμ

Λύκειον των Ελληνίδων Λαμίας
Time 22310-22582

Αποκριάτικες στιγμές στο Λύκειό μας!!!!

Το κέφι, ο χορός, οι κατασκευές και τα παιχνίδια κυριάρχησαν στο φετινό παιδικό αποκριάτικο κάλεσμα του Λ.Ε.Λ την Κυριακή στις 3-3-2019.

Οι μικροί χορευτές μας χωρίστηκαν σε δύο γκρουπάκια ανάλογα με την ηλικία τους. Στους πιο μικρούς η δασκάλα τους Σταυρούλα Χουσιανίτη ανέλυσε το έθιμο της «χελιδόνας» και στους μεγαλύτερους ο δάσκαλος Βαγγέλης Τσαγανός με οπτικοακουστικά μέσα τους εξήγησε το έθιμο του Γενίτσαρου και της Μπούλας που αναβιώνει κάθε χρόνο στη Νάουσα.

Για όλους στήθηκαν ειδικά εργαστήρια όπου κατασκεύασαν χελιδόνια, που χρησιμοποίησαν έπειτα στα χελιδονίσματα, τα ανοιξιάτικα κάλαντα και «Μάρτη» για να μην τους «μαυρίσει» ο ήλιος. Οι μικρότεροι χορευτές μας επίσης έφτιαξαν χαρταετούς τους οποίους αφιέρωσαν με ευχές σε όσους ήθελαν να τους στείλουν, ενώ οι μεγαλύτεροι κατασκεύασαν μάσκες για Γενίτσαρους και Μπούλες.

Κορύφωση όλων ήταν η περιφορά των παιδιών στη γειτονιά για να καλαντίσουν την Άνοιξη κρατώντας τη «χελιδόνα» στολισμένη, ενώ ταυτόχρονα μοίραζαν Μάρτηδες στον κόσμο που τα κερνούσε και τα καλοδέχονταν.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δασκάλους μας, Σταυρούλα Χουσιανίτη και Βαγγέλη Τσαγανό και στις κυρίες του Δ. Σ. Κόντου Ελένη, Ζαλαώρα Φρόσω, Κυραντζή Γιώτα και Τσέκου Ελένη  που προσέφεραν τα εδέσματα και συμμετείχαν στην προετοιμασία και στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Ιδιαίτερο ευχαριστώ όμως στην εθελοντική μας ομάδα, στις χορεύτριες του Λυκείου, Φυσέκη Ελένη και Ζούγρου Δήμητρα που αυτή τη φορά ήταν κοντά μας με την ειδικότητά τους ως νηπιαγωγοί και στις χορεύτριές μας Σκεύα Ελίνα, Καρακάντζα Ελίνα, Μπόμπη Ελπίδα ,Βαρελά Μαρία και φυσικά στους γονείς που χωρίς τη βοήθεια και τη στήριξη τους δεν θα ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε σκέψη μας. 

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Βιομηχανία Γάλακτος Λαμίας για την ευγενική χορηγία που μας έκαναν σε σοκολατούχα γάλατα για τα παιδάκια .

ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!!!