Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.
Time Δευτ.- Παρασκ.: 06:00μμ - 09:00μμ

Λύκειον των Ελληνίδων Λαμίας
Time 22310-22582

Ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στη μνήμη του Αθανασίου Διάκου

Από 20 Απρίλιος, 2016 20:00 μέχρι 20 Απρίλιος, 2016 22:00
Γράφτηκε από: Ornicom Web Solutions
Κατηγορίες: Εκδηλώσεις
Hits: 1707

Ένα  ιδιαίτερο αφιέρωμα στη μνήμη του Αθανασίου Διάκου, αλλά και σε άλλους αγωνιστές του 1821 που εγκαταστάθηκαν στην μετεπαναστατική Λαμία, διοργανώνει την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016, στο Δημοτικό θέατρο Λαμίας, το Λύκειο των Ελληνίδων σε συνεργασία με την Π.Ε. Φθιώτιδας και το Δήμο Λαμιέων στο πλάισιο των εκδηλώσεων «ΔΙΑΚΕΙΑ 2016».

Ο ομιλητής κ. Δημήτριος Νάτσιος για πρώτη φορά θα μας μιλήσει γι αυτούς τους αγωνιστές που την περίοδο 1833-1881 εγκαταστάθηκαν στη Λαμία και την περιοχή της και βοήθησαν με κάθε τρόπο την ανάπτυξή της. Επίσης θα αναφερθεί με πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία στον τρόπο που η πόλη μας τίμησε τη μνήμη του Αθανασίου Διάκου και θα απαγγελθούν σχετικά ποιήματα.

Το Λύκειο με το δικό του ιδιαίτερο τρόπο θα αναφερθεί κι αυτό στον ήρωα, σε συνεργασία με εξαίρετους ερμηνευτές της παραδοσιακής μας μουσικής και με τους χορευτές της μεγάλης χορευτικής ομάδας του.  

Ελπίζουμε οι συμπολίτες μας να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση αυτή.

Πρόγραμμα:

This is the HTML version of Έκθεση Ζώγραφικής με θεμα «Το Γούρι» Page 1
To view this content in Flash, you must have version 8 or greater and Javascript must be enabled. To download the last Flash player click here

Την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014 πραγματοποιήθηκαν στην Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος» τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής με θέμα «Το γούρι». Η Πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Λαμίας κ.Αφροδίτη Θεοδώρου μίλησε για τη σχέση των παιδιών με την παράδοση και ευχαρίστησε όσους βοήθησαν να  πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός ζωγραφικής και να συγκεντρωθούν 650 έργα τα οποία γέμισαν την Πινακοθήκη.


Εκδηλώσεις

Προσεχείς Εκδηλώσεις